Annons
Annons
Förstora Lyxigt i ladan Inredningsfamiljen Walles delar både vardag och vila. Sommarställets gamla lada har förvandlats till ett spatiöst och avslappnat sällskapsrum. Här finns ingen plats för slit och släng, bara utvalda saker som ska leva kvar länge.  
Foto: Jan Bengtsson Lyxigt i ladanRunt poolen finns det gott om plats för ­avkoppling. En rejäl soffgrupp och några sol- och liggstolar bjuder in när man vill lata sig en varm sommardag. Intill poolen ligger poolhuset som tillsammans med den fristående väggen skapar avskildhet kring badplatsen.

Lyxigt i ladan

Inredningsfamiljen Walles delar både vardag och vila. Sommarställets gamla lada har förvandlats till ett spatiöst och avslappnat sällskapsrum. Här finns ingen plats för slit och släng, bara utvalda saker som ska leva kvar länge.
 

Annons
Förstora Intill arbetsplatsen står en japansk byrå. Bordslampa av Ingo Maurer. Ovanför byrån en tavla inköpt i Thailand. En bergère är klädd med en löst sittande, avtagbar vit klädsel i bomull. Intill arbetsplatsen står en japansk byrå. Bordslampa av Ingo Maurer. Ovanför byrån en tavla inköpt i Thailand. En bergère är klädd med en löst sittande, avtagbar vit klädsel i bomull. Förstora Sydländsk touch med kelimmatta, ­zebrakuddar – i tyg från Brunschwig & fils – och spring­bocks­kuddar från ­Walles & ­Walles.Stol från Andrew Martin och bordslampa, Christian ­Liaigre. Sydländsk touch med kelimmatta, ­zebrakuddar – i tyg från Brunschwig & fils – och spring­bocks­kuddar från ­Walles & ­Walles.Stol från Andrew Martin och bordslampa, Christian ­Liaigre. Förstora Tillsammans med trappan delar köksön naturligt av köket från vardagsrummet. Tavlorna är reproduktioner av Henri Matisse, inköpta på Galerie ­Maeght i Paris. ­Golvet är lagt med skifferplattor. Tillsammans med trappan delar köksön naturligt av köket från vardagsrummet. Tavlorna är reproduktioner av Henri Matisse, inköpta på Galerie ­Maeght i Paris. ­Golvet är lagt med skifferplattor.

Det är som man brukar säga ”a family affair”, både i arbetsvardagen och genom sommarsemestrarna. För äkta paret Lars och Ulla Walles samt deras söner Joakim och Niklas, både driver inredningsbutiken Walles & Walles och delar på lantstället, i närheten av Roslagen, som de köpte för 23 år sedan.

Där firas numera midsommar, och sönerna har tagit över huset resten av året. Därefter har ytterligare ett bostadshus byggts samt ett poolhus och badhus. Sist ut är den gamla ladan som fanns på tomten. Den har man gjort om till ateljé. Det har blivit ett gemensamt hus, där familjen samlas för att äta sina måltider, måla, lyssna på musik och se på tv. Ateljén består av bottenplanet samt övervåning i två etage, fördelade på 110 kvad­ratmeter. Entrén är gjord av två stora fönsterpartier som man lätt kan öppna för att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Övervåningens två etage ger plats för badrum, arbetsplats och två sovrum.

Bottenplanet har ett öppet kök med väl tilltagen matplats och vardagsrum. I huset finns inga väggar förutom i badrummet på övervåningen där glasväggar försedda med persienner ger besökaren enskildhet.

Förstora Från gästrummet 
är det nära till morgon­doppet. Sängöverkast från Walles & Walles egen kollektion. ­Fotografier av Per Maning från Lars Bohman gallery. På golvet en sjögräsmatta Från gästrummet är det nära till morgon­doppet. Sängöverkast från Walles & Walles egen kollektion. ­Fotografier av Per Maning från Lars Bohman gallery. På golvet en sjögräsmatta Förstora Badrummet ger enskildhet först när man vinklat persiennerna Badrummet ger enskildhet först när man vinklat persiennerna


 

Förstora Entrén till ateljén blir fönster och dörr på samma gång. Glasdörrarna ­öppnas på vid gavel 
under heta sommardagar, allt för att minska gränserna mellan ute och inne. Entrén till ateljén blir fönster och dörr på samma gång. Glasdörrarna ­öppnas på vid gavel under heta sommardagar, allt för att minska gränserna mellan ute och inne.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons